Historia y Origen del Apellido Llusà

Los datos más antiguos que disponemos del apellido Llusà corresponden al año 1497.

Origen geogràfic, i que posteriorment va evolucionar en Llusà.

Armas.- El “Repertorio de Blasones de la Comunidad Hispánica” recoge para Llusá: En azur, un cometa de oro. LLUSÀ (CAT) Cognom poc freqüent i assentat, principalment, a Barcelona, essent menor la seva presència a Lleida, Tarragona, Girona, etc. Segons Moll, Llusà, així com el també cognom Lluçà, prové del llatí Lucianus, derivat del nom personal Lucius. Existeix també a Osona el municipi barceloní de Lluçà que, en alguns casos, en va poder ésser adoptat per individus originaris d'aquesta població, segons va ser costum en l'Edat Mitjana per indicar l'origen geogràfic, i que posteriorment va evolucionar en Llusà. Segons A. Canal, va haver-hi una casa de Llusà, esmentada en el cens de llars català o “fogatge” de 1497, a Sant Iscle de Vallalta (col·lecta de Girona). En el “fogatge” de 1553, se cita a Bernar Lluçà, veí de Tremp (col·lecta de Balaguer), i a Joan Lluçà, veí de “Corroncuy hi la bastida” (col·lecta de Pallars). D'altra banda, Pere Joan Lluçás i Novell va ser elevat a la dignitat de Ciutadà Honrat de Barcelona el 1628. Com a Llusà, hi va haver d'altres famílies d'entre les quals van descendir: Pere Puget Llusà, que es va casar amb Violant Cabruja el 1589, a Peratallada (Girona); Monserrat Llusà, que es va casar amb Caterina Olivera el 1592, a Peratallada (Girona), i van tenir per filla a Mariana Llusà, batejada el 1598; Elisabeth Llusà, que es va casar amb Joan Colobrans el 1667, a Terrassa (Barcelona), etc. A França, hi va haver també cases de Llusà, almenys des del 1626, al Languedoc Roussillon, podent estar emparentades algunes d'aquestes famílies amb les espanyoles. Armes.- El “Repertorio de Blasones de la Comunidad Hispánica” recull per a Llusà: D'atzur, un cometa d'or.

El apellido Llusà en España

En España 206 personas tienen el apellido Llusà como primer apellido, 187 personas lo tienen como segundo apellido, y entre 0-5 personas lo llevan como primer y segundo apellido.

El apellido Llusà por provincias (España)

Suma total de personas apellidadas Llusà (primer apellido + segundo apellido + ambos apellidos)

  • Barcelona (197)
  • Lleida (97)
  • Tarragona (35)
  • Huesca (21)
  • Girona (9)
  • Zamora (7)

Apellidos con ortografía similar al Apellido Llusà

Llusanés
Llusi
Llusia
saber más sobre la relación entre escudos de armas y apellidos Es importante saber que los escudos no pertenecen a los apellidos. Son las personas y las familias (también las instituciones), las que adoptan o heredan un blasón. Dicho de otra forma, no todos los García, Fernández o López tienen el mismo escudo, ya que existen muchas familias portadoras de un mismo apellido pero con diferentes orígenes. Resumiendo, hay linajes que ostentan escudos y estos pueden heredarse, pero para saber con certeza si nos pertenece un escudo en concreto tenemos que realizar un estudio genealógico.

En España, como en otros muchos países, cualquier persona puede crear su escudo de armas y adoptarlo como propio, para ello es altamente recomendable, por no decir imprescindible, contratar los servicios de un maestro heraldista que pueda constituir (blasonar y componer), dichas armas atendiendo al riguroso cumplimiento de las leyes heráldicas.
error: Contenido protegido